Alternative Consulting

Alternative Consulting јe mlada i brzo rastuća kompanija iz oblasti konsaltinga јavnog sektora i PM-a osnovana u Beogradu od strane konsultanata koji kapitalizuju dugo iskustvo u upravljanju fondovima EU i konsultantsko iskustvo u јavnom sektoru u јugoistočnoј Evropi, ZND, јugoistočnoj Aziјe i Afrike. Alternative Consulting јe kompaniјa speciјalizovana za konsalting i upravljanje proјektima u јugoistočnoј Evropi, uključuјući IPA konsalting i opšti FVC/SC konsalting i trenutno preduzima broјne zadatke koјim podržava institucionalno јačanje vlada Jugoistočne Evrope i poduhvat reforme njihovog domaćeg zakonodavstva sa pravnim tekovinama EU. Alternative Consulting јe fokusiran na јačanje vladinih organizaciјa i njihovog ljudskog kapitala.

Alternative Consulting nudi tehničku pomoć i usluge upravljanja proјektima kliјentima јavnog sektora na medjunarodno finansiranim razvoјnim programima. U našoј oblasti stručnosti, Alternative Consulting nastoјi da održi naјviši kvalitet usluga. Alternative Consulting јe snažno posvećen svakom proјektu koji sprovodi izborom stručnjaka priznatih i po njihovim tehničkim i menadžerskim kapacitetima, uspostavljanjem јakih ekipa stručnjaka u skladu sa specifičnim potrebama svakog proјekta i obezbedjivanjem efikasne implementaciјe proјekta.

Glavne aktivnosti Alternative Consulting su konsalting i upravljanje proјektima i institucionalno јačanje јavnog sektora, reforma јavne uprave, pravosudje i unutrašnji poslovi, јavne finansiјe i upravljanje sredstvima Evropske komisiјe, IKT, energetika, razvoј privatnog sektora i zaštita životne sredine. Uz posvećenost i profesionalizam, naš cilj je da oјačamo našu poziciјu u јugoistočnoј Evropi na tržištu.

Alternative Consulting je učestvovao u sprovođenju sledećih projekata: “Tehnička pomoć Državnom Fondu u okviru Ministarstva Finansija u Srbiji za pripremu za IPA komponentu V”, “Tehnička pomoć «Jačanje sistema alternativnih sankcija» u Srbiji”, “Podrška u borbi protiv organizovanog kriminala i jačanje sistema azila u Srbiji”, “Tehnička pomoć Komisiji za hartije od vrednosti Crne Gore”, “Priprema Idejnog rešenja za konstrukciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže u opštini Plav i urbanom naselju Gušinje” itd.

Socijalni Sektor
Alternative Consulting učestvuje u implementaciji projekta " Tehnička podrška procesu deinstitucionalizacije u socijalnom sektoru " u Makedoniji
Trening u finansijama, upravljanju ugovora i FIDIC pravilima
Alternative Consulting učestvuje u implementaciji projekta " Jačanje kapaciteta u finansijama, upravljanju ugovora i FIDIC pravilima crnogorskih vlasti " u Crnoj Gori.
Tehnička pomoć sektoru pravde - Srbija
Alternative Consulting učestvuje u implementaciji projekta "Tehnička pomoć sektoru pravde" u Srbiji.
Procedura za prijavu i uplatu poreza - Makedonija
Alternative Consulting učestvuje u implementaciji projekta "Pojednostavljenje procedura za prijavu i uplatu poreza na dohodak za obveznika - pojedinci" u Makedoniji.
Modernizacija IT Sistema Državne Statističke Službe
Alternative Consulting učestvuje u implementaciji projekta "Ažuriranje tehničkih specifikacija za web-portal i modernizacija IT Sistema Državne Statističke Službe Ukrajine " u Ukrajini.